Hvem står bag Afrikakurven?

Hvem står bag Afrikakurven?

En række danske virksomheder med fokus på socialt iværksætteri står bag Afrikakurven. Målet er at kombinere firmagaven med samfundsansvar, så virksomheder kan give medarbejderne og kunderne lækre delikatesser og samtidig gøre en stor forskel for udsatte i Afrika. Nedenfor kan du læse mere om virksomhederne og deres indsats i Kenya, Tanzania, Sydafrika og Ghana.

NGUVU - styrker udsatte kvinder i Kenya

NGUVU - styrker udsatte kvinder i Kenya
NGUVU - styrker udsatte kvinder i Kenya
NGUVU - styrker udsatte kvinder i Kenya
NGUVU - styrker udsatte kvinder i Kenya

NGUVU sikrer kvindelige kaffebønder i Kenya en ordentlig betaling for kaffebønnerne (ofte dobbelt så meget som tidligere). Kvinderne får også træning af agronom, så de kan optimere kaffefarmene. De får desuden doneret flere kaffetræer til farmene, så de kan øge produktionen yderligere. De får også vandtanke, så de kan opsamle regnvand, der kan bruges i lange tørkeperioder.

Derudover får NGUVU syet farverige stofposer til kaffebønnerne af kvinder i Nairobis slum, så de kan få en tiltrængt indtægt og dermed forsørge sig selv og deres børn. 

På den måde er NGUVU med til at styrke kvinder i Kenya, så de kan skabe en bedre fremtid for dem selv, børnene og lokalsamfundet. 

Læs mere på www.nguvu.dk

Social Foodies - skaber jobs i Sydafrika

Social Foodies - skaber jobs i Sydafrika

Social Foodies importerer chokolade fra egen chokoladefabrik, COCOAFAIR i Sydafrika. COCOAFAIR producerer chokolade af højeste kvalitet med velbalanceret smag. Samtidig skaber Social Foodies gode jobs med ordentlige forhold for udsatte fra Cape Towns slumområder. I Danmark bearbejder Social Foodies chokoladen og skaber unikke, smagfulde og håndlavede produkter, såsom de populære snackbarer.


Læs mere om chokoladen, der gør en forskel

Økodrik med afrikanske superfoods

Økodrik med afrikanske superfoods

Numba tilbyder læskende superfood drik med forskellige smagsvarianter. De afrikanske superfoods; hibiscus, moringa, ingefær og baobab er dyrket af småbønder blandt andet i Ghana, hvor der er sikret et fokus på bæredygtighed for mennesker og naturen.

Læs mere på www.numba.dk

Hammershus Fairtrade - skaber jobs til kvinder i Ghana

Hammershus Fairtrade - skaber jobs til kvinder i Ghana

De unikke og farverige kurve af elefantgræs og med læderhåndtag er håndflettede af kvinder fra det nordlige Ghana, der udover landbrug, er afhængige af kurveproduktionen som levebrød. 

Læs mere om arbejdet i Ghana

Økologisk skovhonning

Økologisk skovhonning

Honningen er mørk og flydende med en blid sødme og noter af frugter og nødder. Det er dyrket af Frank, der har et økologisk skovlandbrug i Tanzania. Frank’s landrug har fokus på at skåne naturen, og han sikrer gode lokale jobs.

Karameller med cashewfrugt

Karameller med cashewfrugt

Når du spiser en enkelt cashewnød, er der en hel frugt, som går til spilde - en frugt som vel at mærke er 5-10 gange større end selve nødden. Visionen bag Casjus projekt: At de lokale bønder kan høste og forarbejde Cashew-frugterne og mindske madspild. I samarbejde med Social Foodies er karamellerne overtrukket med lækkert chokolade. De er manuelt skåret og pakket. 

Økologiske cashewnødder

Økologiske cashewnødder

De knasende cashewnødder med deres milde og bløde smag er leveret og dyrket af småbønder i Tanzania, der sikres en fair pris for deres nødder. Cashewnødderne er forarbejdet på fabrikken BIOTAN, der sikrer ordentlig arbejdsforhold med ekstra fokus på sikkerhed for deres ansatte.

Chiafrø styrker småbønder

Chiafrø styrker småbønder

Chiafrøene er leveret af Momentum Trust, en for-profit NGO, der støtter omkring 3000 udsatte småbønder i Kenya. Jeres køb sikrer uddannelse, værktøj og forbedret høst for bønderne i Kenya, der typisk har 2 ansatte. Desuden er I også med til at sikre skoleprojekter, hvor børnene får de næringsrige chiafrø i deres daglige frokost.


Læs mere om arbejdet på www.momentumtrust.com

Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.